Nehru Mačkić

Predsjednik Saveza

a

Kratki opis ovdje.

Tomislav Cvitanušić

Potpredsjednik Saveza

Tomislav Cvitanušić rođen je 1971. godine u Puli, Republika Hrvatska. U Sarajevu je završio osnovnu i srednju školu, a potom i magistrirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja na Univerzitetu u Sarajevu. Tomislav Cvitanušić je maratonac, triatlonac i alpinista. Uspješno je učestvovao i šest puta završio najtežu triatlonsku trku na svijetu poznatu pod nazivom “Ironman”, a ujedno je i prvi Ironman koji živi i radi u Bosni i Hercegovini. Učestvovao je i kao prva osoba sa prostora bivše zajedničke države na najprestižnijem i nejekstremnijem triatlonu na svijetu NORSEMAN u Norveškoj. Osim trčanjem i triatlonom, Tomislav se bavi i alpinizmom. Tokom svoje karijere planinara i alpiniste dosegnuo je vrhove do 7.000m nadmorske visine. Član je i asocijacije trenera i učitelja skijanja u BiH. Tomislav Cvitanušić je dobitnik više sportskih priznanja, a između ostalih priznanja dvije godine zaredom je nagrađen Specijalnom nagradom Olimpijskog komiteta BiH za promociju bh. sporta. U izboru Sportiste godine Sportskog saveza BiH za 2016. god., nagrađen je posebnim priznanjem za doprinos i razvoj sporta u BiH. Pažnju naše, a i šire javnosti u regionu, privukao je u 2016. godini trčeći Sarajevski polumaraton sa slijepim mladićem Mustafom Mehićem, sa kojim je nakon pet mjeseci priprema uspješno završio trku duzine 21,1km u vremenu od 2 sata 5 minuta i 30 sekundi.

Siniša Kunarac

Potpredsjednik Saveza

Siniša je ljekar specijalista, zaposlen u bolnici u Sarajevu, nekadašnji atletičar. Trenutno rekreativno-takmičarski nastrojen u trčanju i triatlonu. On je otac dva sina koja se bave košarkom i pokušavaju da budu bolji od oca. Veliki zaljubljenik u prirodu.

Elmir Miro Hadžialić

Počasni Predsjednik Saveza

Osnivač i pionir triatlon sporta u BIH, menadžer, dugogodišnji sportaš i ekolog. Aktivno 11 godina u karateu prvi dan, a danas se bavi rekreativno plivanjem. Danas ima 62 godine od toga 45 godina aktivno u sportu.

Amir Jamak

Sekretar Saveza

Amir je magistar elektrotehnike, zaposlen u IT kompaniji i bivši teniser. On je otac 2 sina koji su i sami aktivni sportisti, jedan u triatlonu, a drugi u džudu. U porodici inače vlada vrlo kompetitivna atmosfera, te su oba sina osvajači raznih medalja na državnom, balkanskom i evropskom nivou. Rekreativno se bavi triatlonom, a do sada je na nekoliko trka učestvovao u organizaciji kao tehnički delegat.

Nina Borovac

Predsjednik Skupštine Saveza

Nina Borovac, magistar pravnih nauka, s dvadesetogodišnjim menadžerskim iskustvom u oblasti marketinga. Majka dvoje djece. Stariji sin Arman Livadić, višestruki državni prvak u plivanju i aktivan triatlonac.

Igor Mandušić

Potpredsjednik Skupštine Saveza

Igor je svestrani sportaš koji se aktivno bavi triathlonom, paraglidingom te skijanjem. Trenutno je rekreativno-natjecateljski nastrojen u triathlonu i atletici, što dokazuju brojni uspjesi, a iznimno je važno spomenuti i četiri završena Ironman triathlona. Sport se provlači kroz njegov život već desetljećima, a sportski duh podijelio je i sa svojom obitelji. Otac je dvoje djece, od kojih je kćer bivša reprezentativka Bosne i Hercegovine u biciklizmu i skijanju, osvojivši mnogobrojne titule na državnim, balkanskim i međunarodnim prvenstvima. Ljubav prema sportu nastoji prenijeti na prijatelje i poznanike te u tome često uspijeva kroz poduke, treninge, savjete i dobru narav. Uz njegovu inicijativu te suradnju u Tomislavgradu su uspješno pokrenuti atletski i skijaški klub te mnogobrojni sportski događaji.

Mirza Jamaković

Predsjednik Upravnog odbora

Rođen 1978. godine. Mirza Jamaković je magistar kriminalističkih nauka sa preko 25 godina iskustva na poslovima vladavine prava i sigurnosti. Aktivni je član Triatlon kluba Tuzla, a rekreativno se bavi i ronjenjem, košarkom i snowboardingom.

Zećir Karup

Potpredsjednik Upravnog odbora

Rođen 1968. Godine, zaposlen u Ministarstvu odbrane BiH. Potpredsjednik Upravnog odbora Triatlon i pentatlon saveza BiH. Od 2004. Godine aktivni učesnik organizacije triatlon takmičenja u Bosni i Hercegovini. Predsjednik Triatlon i pentatlon saveza federacije BiH i predsjednik Triatlon kluba Delta Sarajevo.

Zlatko Vukmirović

Član Upravnog odbora

Dugogodišnji novinar, urednik i ekspert u oblasti odnosa s javnošću. U okviru bogate profesionalne karijere radio i kao direktor Sektora za odnose s javnošću i izdavaštvo u Uredu za poslovnu i medijsku promociju kandidature Sarajeva za Zimske olimpijske igre 2010. godine te bio dio stručne delegacije Grada Sarajeva na ZPI u Salt Lake Cityiju 2002. godine. Tokom proteklih 15 godina učestvovao u organizaciji triatlon takmičenja. Zaposlen kao rukovodilac Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH a vlasnik je i urednik finansijsko-poslovnog magazina i web portala “Banke i Biznis”.

Miloš Vejnović

Član Upravnog odbora

Miloš Vejnović, rođen 1985 god. Profesor fizičkog vaspitanja i sporta. Zaposlen u javnom preduzeću “Aquana” i trener u plivačkom klubu Olimp. Otac dvoje djece. Od malih nogu se bavio raznim sportovima, košarku aktivno igrao a životni i radni put ga odveo u plivanje. Entuzijast i zaljubljenik u Triatlon. Izrazita želja za radom i razvojem triatlona u BiH pogotovo sa mlađim kategorijama.

Adnan Džumhur

Član Upravnog odbora

Magistar nauka u oblasti sporta i tjelesnog odgoja. 18 godina glavni sudija TABiH, organizator svih triatlon i duatlon utrka u BiH, glavni sudija u ekstremnim skokovima u vodu, trener u gimnastičkom klubu “Zvjezdice” Konjic, bivši član komisije za vrhunski sport pri OK, licencirani učitelj alpskog skijanja. Član Upravnog odbora Triatlon i pentatlon saveza FBiH.

Benjamin Godinjak

Član Upravnog odbora

Rođen u Sarajevu 1996. godine. Živi i radi u Bosni i Hercegovini. Diplomirao na Fakultetu sporta i tjelsenog odgoja Univerziteta u Sarajevu. Sportista od dječačkih dana. Benjamin je u svojoj sportskoj karijeri bio reprezentativac BiH u Alpskom skijanju. Učestvovao je u organizaciji najveće sportske manifestacije u BIH nakon Olimpijskih igra, EYOF 2019. Bio dio izvršnog komiteta EYOF 2019 na poziciji menadžera za Cross Country. Triatlonom se bavi od 2017. godine. Trenutno je predsjednik triatlon kluba „Tri G“ i trener najuspješnijeg seniorskog triatlonca u BIH. Uspješno je završio nekoliko triatlonskih utrka među kojima je i IRONMAN. 

Luka Posavac

Član Upravnog odbora

Magistar Kineziologije, zaposlen na Sveučilištu u Mostaru i obnaša ulogu predavača iz oblasti sporta i kineziološke edukacije.
Višegodišnji trener plivanja i triatlona, te jedan od osnivača triatlona u Mostaru.