World Triathlon Coach Level 1 kurs

Svjetski i europski triatlon savez, čiji smo punopravni članovi, ukazao je veliko povjerenje Triatlon i pentatlon savezu Bosne i Hercegovine i priznanje Bosni i Hercegovini za organizaciju World Triathlon Coaches Level 1 Course u glavnom gradu naše zemlje. 

Sa zadovoljstvom konstatujemo da je dolaskom instruktora i polaznika u hotel Hollywood na Ilidži, jutros započeo kurs koji organizuje Triatlon i pentatlon savez Bosne i Hercegovine u saradnji sa World Triathlon. Kurs je međunarodnog karaktera a na njemu učestvuje 18 polaznika iz Estonije, Litvanije, Slovačke, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Grčke, Turske i Bosne i Hercegovine. Kurs vode ovlašteni instruktori World Triathlon Željko Bijuk (CRO) i Miloš Petelin (SLO).

Triatlon je olimpijski sport i po podacima Međunarodnog olimpijskog komiteta jedan od najbrže rastućih sportova na svijetu. Ovaj kurs našu zemlju Bosnu i Hercegovinu i naš glavni grad Sarajevo stavlja na kalendar aktuelnih svjetskih triatlon dešavanja.

Istovremeno, ovo je jedan od najvećih međunarodnih trenerskih kurseva koji će se ove godine organizovati u našoj zemlji i prilika je da Bosna i Hercegovina dobije novih šest trenera sa međunarodnom licencom.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: